Köp vår bok och flagga!
NU HAR VI ALLT I LAGER
Köp flaggan och boken här.
 
KÖP!
maj 2019
M T O T F L S
« jul    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Sommar i Grönemad

 

Sommaren är nog ändå höjdpunkten på året i Grönemad. Då längtar instängda stadsbor till det öppna havet och friheten, lämnar städerna för lediga helger och semestrar. På sommaren fylls åter alla stugor och hus med skollediga barn och föräldrar, men också nära och kära på besök. Solen och de salta baden i havet lockar alla.

Redan tidigt på dagen syns flitiga motionärer jogga längs stranden och de första hundägarna rastar sin kära. Vid vackert väder fylls stränderna längre fram på dagen på ömse sidor av Kullgrenbryggan av solhungrande badgäster. Samtidigt töms hamnen på sina båtar med kurs mot öar och skär för sol och bad. Det gäller att vara tidigt ute för att få de bästa klipporna och badplatserna. Hoppas att vattnet inte är för kallt och maneterna inte för många!

Tänk, att få med slacka segel tyst och sakta slöra fram mellan holmarna i vår vackra skärgård, eller tänk, att få ta en dust med fyllda segel i fräsande vågor och djupa dyningar på öppet hav. Det är sommar, det!

Mot kvällen väntar troligen högtidsstunder vid grillen. Eller kanske har någon varit ute på sjön, hittat stimmet och fångat den egna fisken och kan smaka på den första färska makrillen. Medan andra kalasar på färska räkor och havskräftor så klart. Sommarkvällen avslutas troligen med en tur ner till sjön för att träffa bekanta och se på solnedgången över Tjurpannan. Vad livet kan vara skönt!

Närheten till Grebbestad innebär ofta besök för att strosa längs kajerna, se på alla båtar och kanske få något att äta och dricka där. Inte att förglömma karnevalen den andra lördagen i juli varje år. Men vår samhällsförening i Grönemad kan även locka dig med många aktiviteter – alla utan kostnad – på hemmaplan. Missa inte årets utbud i Grönemad

Den traditionella midsommardansen på Sandbacken i Grönemad är en given samlingspunkt för alla familjer. Då kommer man från när och fjärran för att träffas, picnica, dansa och leka kring vår nylövade majstång. Den eftermiddagen är det stor fest i Grönemad!

Årets andra stora begivenhet är naturligtvis Grönemadsdagen, den tredje lördagen i juli, som håller till nere vid stranden med många aktiviteter för såväl ung som gammal mellan klockan 11 och 16. Då kan du köpa grönemadskläder, prova lyckan på våra lotterier och mycket mer. På scenen är alla talanger välkomna att underhålla, ledda av vår eminente konferencier, Lasse Lindberg. Något att äta och dricka kan du också få här.

Det värsta med sommaren är, att den går så fort. Snart väntar hösten…